مبحث 1: راهنمای انواع اسناد انبار

نرم ­افزار انبار

یکی از مهم­ترین زیر سیستم ­های نرم ­افزارهای یکپارچه در حوزه بازرگانی و تولید که با موضوع کالا مرتبط هستند سیستم انبار است. سیستم انبار به عنوان مرجع گردش کالا توسط سایر سیستم­ ها مطرح هست و همچنان که تمام مراودات ریالی در تمام زیر سیستم­ ها به شکل صدرو سند خودکار روی سیستم حسابداری تاثیر می­ گذارند، تمام مراودات کالائی نیز در قالب صدور سند خودکار انبار روی سیستم انبار تأثیر می­ گذارند.

برای مثال صدور یک فاکتور فروش در نرم­ افزار فروش باعث ثبت یک سند حسابداری و ثبت یک سند خروج انبار می ­شود.

 

انواع اسناد انبار:

مفهوم ورود و خروج در انبار نیز شبیه مفهوم بدهکاری و بستانکاری در سیستم حسابداری است و هر ورودی باعث افزایش موجودی کالا و هر خروجی باعث کاهش موجودی کالا می­شود.

ورود و خروج کالاها در انبار بر اساس انواع ورودها و خروج ­ها اتفاق می ­افتد. مانند رسید از محل خرید، رسید از محل تولید، خروج برای فروش، خروج برای مصرف و... . هنگام ثبت هر سند ورود یا خروج انبار نوع ورود یا خروج را مشخص ­نمائید. انواع ورود و خروج انبار از ابتدا در نرم­ افزار تعریف و تنظیم شده هستند. تعریف انواع سند انبار و کاربردها و نحوه­ ی تنظیمات آن­ ها موضوع دروس پیشرفته نرم ­افزار انبار است.

با تنظیمات انوع اسناد، ورود یا خروج کالا از انبار، نحوه ­ی صدور ثبت سند خودکار حسابداری، نحوه ­ی رفتار سند انبار و الزامات آن و همچنین رویداد مرتبط با سیستم­ های خرید و فروش و تولید را نیز پیکربندی ­نمائید. در زیر چند نمونه از عناوین انواع ورود و خروج اسناد انبار آمده است.




قواعد مربوط به صدور سند انبار:

نرم­ افزار انبار، مسئول ثبت و نگهداری و گزارش دهی گردش و موجودی کالا است. اسناد ورود کالا و خروج کالا به همراه اسناد مربوط به درخواست ورود کالا و درخواست خروج کالا این موجودی و گردش را شکل می­ دهند. موجودی و گردش در یک یا چند انبار مختلف ممکن است ثبت و نگهداری شود.

چنانچه از عنوان اسناد نوع درخواست پیداست این نوع اسناد تأثیری در موجودی ندارند و  برای مبنا شدن و اطلاع انبار­دار کاربرد دارد.

 

  •          مسیر دسترسی به فرم:

    صفحه اصلی انبار سند ورود

    صفحه اصلی انبار سند خروج




جهت ورود اطلاعات اقلام سند،  ابتدا ستون شناسه کالا را Double Click  کلیک نمائید یا بر روی صفحه کلید، دکمه کنترل +  علامت پائین را فشار دهید. لیست کالاها باز خواهد شد و می­ توانید کالای مد نظر خود را انتخاب نمائید.

با تایپ بخشی از نام کالا یا کد کالا یا بارکد کالا نیز نرم­ افزار با فیلتر نمودن به شما در پیدا کردن کالای مد نظر کمک خواهد کرد.

پس از انتخاب کد کالا نام کالا ظاهر می­ شود و بر اساس لیست قیمت انتخاب شده فی کالا درج می­ شود و مکان نما بر روی ستون مقدار قرار می ­گیرد. با تایپ تعداد یا مقدار کالای مد نظر دکمه Enter  را فشار دهید تا سر جمع مبلغ و ستون تخفیف و عوارض و مالیات و مبلغ قابل پرداخت بر اساس  تنظیمات سیستم درج و محاسبه شود.

ستون­ های کد پیگیری و تاریخ پیگری کاربردهای خاص دارند. مثلا می ­توانید برای تاریخ انقضاء، شماره سریال یا شماره خاص برای پیگیری از آن­ ها استفاده کرد.

چنانچه برای یک ردیف یا یک قلم تخفیف مد نظر داشته باشید در صورتی که دسترسی لازم به شما داده شده باشد در ستون تخفیفی می ­توانید مبلغ تخفیف مد نظر را وارد کنید.

به همین روش، ردیف ­ها یا بقیه اقلام سند را وارد نمائید.


آخرین تغییر: شنبه، 2 تیر 1397، 11:14 صبح